Skip to main content
IMG_8344-ab579de2 Over mij - Tjerk de Jong fotografie
fotograferen is kijken met je hart

Fotograferen
is kijken met je hart

Door écht naar jou te kijken en jouw mooiste kant te belichten, in combinatie met omgeving, licht en details maken wij samen een pakkend beeld.

Mijn naam is Jeannette de Groot en ik ben gespecialiseerd in portret en profielfotografie voor bedrijven en particulieren.

over_mij-99035b14 Over mij - Tjerk de Jong fotografie

Over mij

Ik ontdekte mijn liefde voor de fotografie tijdens een studie kunstgeschiedenis. Ik startte in 2000 als portret- en glamourfotograaf bij het familiebedrijf Tjerk de Jong Fotografie in Leeuwarden.

Intussen heb ik mij gespecialiseerd in portret- en profielfotografie voor bedrijven en particulieren.

Ik breng het liefst mensen zo authentiek mogelijk in beeld. Bijvoorbeeld voor social media, maar ook in familiefotografie, bedrijfsfotografie of tijdens bijzondere levensgebeurtenissen (geboortefotografie, uitvaartfotografie).

Mijn werkwijze

Kennismaking

Voordat een fotosessie of reportage plaatsvindt, maak ik tijd voor een kennismaking. Vertrouwen en openheid zijn daarbij de kernwaarden. In dit vrijblijvende telefonische gesprek komen de wensen en mogelijkheden naar voren. Mijn portfolio kan als inspiratiebron dienen.

Opdracht

In overleg komen we tot een heldere opdracht. Uiteindelijk is het een kwestie van smaak en maatwerk. Na overleg kan er een keuze voor een uiteindelijke opdracht worden gemaakt. Zowel de vorm als de inhoud zijn dan duidelijk, maar kunnen altijd tijdens een sessie nog worden aangepast.

Sessie

Voordat ik ga fotograferen spreken we met een kop koffie of thee nog eens alles door. Het zorgt ook voor een ontspannen sfeer. Ik fotografeer mensen zo puur en natuurlijk mogelijk. Het is daarom belangrijk dat iemand zich veilig en vertrouwd voelt, en volledig zichzelf is. Met aandacht en vrolijkheid zorg ik ervoor dat iemand tijdens het fotograferen ontspannen blijft. Zo komen mensen op beeld volledig tot hun recht en dat zorgt voor een mooi en gewenst resultaat.

Neem voor meer informatie of een afspraak vrijblijvend contact met mij op!

Geschiedenis

Ruim 75 jaar geleden vestigde Tjerk de Jong senior zich als fotograaf in Leeuwarden. Inmiddels is die naam al 75 jaar een begrip in Leeuwarden en is dit het oudste fotografiebedrijf van de stad.

Ik leerde het vak van Dirk, de zoon van Tjerk. In 2007 heb ik dit bedrijf overgenomen en de formule aangepast aan de actuele ontwikkelingen op het gebied van fotografie. De bedrijfsnaam heb ik behouden.

Mijn studio is momenteel gevestigd aan de Freark Damwei 4 in Leeuwarden.

Bedrijven die gebruik hebben gemaakt van mijn diensten

Ben je geïnteresseerd in een fotoshoot met mij?

Bel mij
heading-04 Over mij - Tjerk de Jong fotografie
Ben je geïnteresseerd in een fotoshoot met mij?

Bel mij

Foto Studio

Freark Damwei 4,
8914 BE Leeuwarden